Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kauniečiai sukūrė ypatingą sumuštinį: vargu ar tokį rasite kur nors kitur

„Picerijų Kaune daug, todėl norėjome sukurti kažką naujo“, – sako „New York Pizza“ kūrėjai. Čia galima gauti ir tradicinių picų, tačiau pagrindinė šios vietos „vinis“ – karšti „Open Calzone“ sumuštiniai. Du mėnesius trukęs sumuštinio kūrybinis procesas atsipirko su kaupu. Kauniečius ir miesto svečius jis stebina ypač puria, išskirtinai malonaus ir švelnaus skonio bandele, itin aukštos kokybės produktais.

Pareikalavo daug pastangų

„Debesėlis“, – taip apibūdina sumuštinio bandelės vidaus tekstūrą Evelina Zvicevičienė, viena iš picerijos kūrėjų. Dabar tas debesėlis labai maloniai stebina visus čia užsukančius klientus, tačiau jo atsiradimo istorija irgi yra gana įdomi.

„Prekybos miestelyje „Urmas“ turėjome galimybę atidaryti piceriją. Tačiau bėda – mūsų šefas nemėgsta picų! Jo primygtinis prašymas buvo sukurti kažką visiškai naujo, kažką tokio, kas patiktų net jam. Kartu norėjosi turėti naują, labai kokybišką produktą, dėl kurio žmonės pas mus atvažiuotų specialiai. Po daugybės nepasisekusių bandymų, intensyvaus ir sunkaus darbo, trukusio apie du mėnesius, pagaliau išgirdome „taip!“, – pasakojo pašnekovė.

Panašu į picą – bet ne pica

Pasak jos, rezultatas buvo pasiektas eksperimentuojant su tešlos kildymu. Kiekvieną kartą gaminant tešlą reikia griežtai laikytis proporcijų ir nustatyto laiko, skirto jos maišymui bei brandinimui.

„Iš tiesų, net sunku apibūdinti ką mes čia sukūrėme – nei Kaune, nei turbūt Lietuvoje nerasite nieko panašaus, o ir pasaulyje tokių dalykų dar reikėtų paieškoti. Vizualiai tai primena šiek tiek pravertą calzone picą, bet tai nėra pica. Į ką tik iškeptą purią bandelę traškiu paviršiumi dedame šviežius produktus, kurie nėra kepami. Todėl teisingiausia šį mūsų kūrinį vadinti karštu sumuštiniu.

Kita vertus, tai, ką mes vadiname bandele, primena ir iš dalies užlenktą picos padą. Žodžiu, apibūdinti nelengva, bet geriausiai už viską kalba skonis – jau po pirmų kąsnių dažniausiai pasigirsta susižavėjimo šūksniai, lydimi iš nuostabos pakeltų antakių“, – apie klientų reakcijas pasakojo Evelina.

Gatvės maisto kampelis

Šiuo metu yra 4 skonių „Open Calzone“ sumuštiniai: su mortadela, saliamiu, serano kumpiu ir vištiena. Visuose dar yra naudojamas rikotos sūris ir šviežia mocarela. Tai suteikia dar daugiau švelnaus ypatingo skonio.

„New York Pizza“ siūlo ir dar vieną, Lietuvoje ne itin dažnai sutinkamą variantą – picą kvadratiniais gabalėliais. Jie kepami iš anksto, didelėje skardoje, tad klientui belieka ateiti ir išsirinkti patinkantį gabalėlį, kurį galima valgyti vietoje arba išsinešti.

„Turime čia tikrą kokybiško gatvės maisto kampelį – tiek „Open Calzone“ sumuštinius, tiek kvadratinės picos gabalėlius, o ir tradicinę picą galima greitai ir patogiai suvalgyti vietoje ar išsinešti“, – akcentavo „New York Pizza“ atstovė.

Piceriją rasite: Geltonoji galerija, 6 salė

Maistas

Kokio maisto galima gauti Centriniame Kauno turguje?

Centrinis Kauno turgus – tai vieta, kur susipina tradicijos, bendruomeniškumas ir skoniai, kurie pasakoja istorijas.

Maistas

Antrą restoraną atidaręs studentas: tokios progos praleisti negalėjau

Būdamas vos 21-erių, kaunietis Mantas Paulauskas prieš kiek daugiau nei metus atidarė pirmąjį savo restoraną. O visai neseniai duris atvėrė ir nauja jam priklausanti vieta – jau gerokai didesnė, moderniu interjeru, kurioje karaliauja tikri lietuviški patiekalai. Kaip studentui pavyko pasiekti tokios sėkmės?

Maistas

Kur pavalgyti Kaune?

Šioje kategorijoje rasite labai platų kavinių ir restoranų pasirinkimą, vietas, kuriose siūlomi įvairiausi patiekalai ir gurmaniškos skonio patirtys.

Maistas

URMAS PREKYBOS MIESTELYJE atidaroma kraftinės produkcijos parduotuvėlė MULTICOOK

2024 m. balandžio 13 d., šeštadienį, CENTRINIO KAUNO TURGAUS teritorijoje atsidarys MULTICOOK prekybos sala, kurioje bus prekiaujama šaldytais rankų darbo pusgaminiais.

Maistas

Ką lietuviai deda ant Velykų stalo: nuo mėsos „kelmo“ iki kopūstienės

Kokių tradicinių patiekalų reikėtų nepamiršti ant šventinio Velykų stalo, kurie džiugintų prie jo susirinkusius artimuosius? Patirtimi ir idėjomis dalinasi Kaune įsikūrusio turgaus prekiautojai.

Dovanos

Valentino diena ir saldumynai: neišskiriama pora

Valentino diena Lietuvoje paprastai neapsieina be saldumynų: įsimylėjėliai juos dovanoja vieni kitiems, o šventinės vakarienės svarbiu akcentu tampa desertai. Prekybininkai pastebi, kad šiai progai nuperkama daugiau tik įprastų, tiek ir išskirtinių saldumynų.

PRENUMERUOKITE
MŪSŲ
NAUJIENLAIŠKĮ